Lapua 1976 -elokuvan tekijät suunnittelevat nyt kansainvälistä tv-sarjaa – käsikirjoittaminen alkaa pian

Uuden sarjan kaavaillaan valmistuvan aikaisintaan alkuvuodesta 2026. Päärooliin on alustavasti lupautunut Lapua 1976 -filmissä näytellyt Linnea Leino.

Konsta Laakso ja Linnea Leino ovat päätähtiä Lapua 1976 -elokuvassa.
Jussi-palkitun Lapua 1976 -elokuvan tuotantoyhtiö Blankfacen sekä seinäjokelaisen elokuvantekijä Janiv Oskárin yhteishanke on polkaistu juuri vauhtiin. (Kuva elokuvasta Lapua 1976) Kuva: Blankface
Iina Kluukeri

Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä kertovan Lapua 1976 -elokuvan tekijätiimi suunnittelee seuraavaksi kansainvälistä tv-sarjaa, kertovat tekijät tiedotteessaan.

Levityssopimusta uudella sarjalla ei vielä ole.

Jussi-palkitun Lapua 1976 -elokuvan tuotantoyhtiö Blankfacen sekä seinäjokelaisen elokuvantekijä Janiv Oskárin yhteishanke on polkaistu juuri vauhtiin.

Sarjan käsikirjoittaminen alkaa piakkoin. Kuvauksia kaavaillaan Etelä-Pohjanmaalle.

Hanke on saanut apurahan Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastolta.

Tuukka Haapamäki (vasemmalla) ja Janiv Oskár katsovat kameraan.
”Neuvottelemme sarjalle kansainvälistä levitystä. Muutama lupaava kuvio on jo vireillä, mutta aika näyttää”, sanoo Tuukka Haapamäki (vasemmalla). Uutta sarjaa tekemässä on myös seinäjokelainen elokuvantekijä Janiv Oskár. Kuva: Blankface Oy, ISLE Art Industries oy

Työnimenä ”Taro”

Tavoitteena on luoda maailmanlaajuiseen levitykseen yltävä kuusiosainen sarja, joka pohjaisi muun muassa suomalaisiin kansantaruihin ja paikallistarinoihin.

Elokuvantekijä Janiv Oskár kertoo tiedotteessa, että inspiraationa sarjan synnylle toimii etenkin Ylistaron Asemaseudun värikäs historia ja myös Tampereen yliopiston kansanperinteen arkistojen ääninauhat.

– Asemanseutu kätkee traagisia ja kiinnostavia tarinoita menneiltä vuosisadoilta. Siellä on lukuisia säilyneitä kohteita: taloja, rakennuksia ja muistomerkkejä, jotka ovat otollisia ympäristöjä kuvauksille, kuvailee Oskár.

Draaman luoja on Lapua 1976 -elokuvan käsikirjoittaja ja leikkaaja Tuukka Haapamäki.

Päähahmoksi Haapamäki kertoo kaavailevansa Jussi-palkittua Linnea Leimoa, joka on alustavasti jo lupautunut mukaan.

Tuottajina toimisivat muun muassa Lapua 1976 -elokuvan tuottaja Mikko Jokipii sekä Pekka Pohjoispää.

Lapua 1976 ylsi kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi Etelä-Pohjanmaalla.

Elokuvan ohjaaja Toni Kurkimäki ja isänsä Pekka Kurkimäki olivat Ylen Aamun vieraina kertomassa Lapua 1976 -elokuvasta 29.8.2023. Pekka Kurkimäki työskenteli patruunatehtaassa räjähdyksen aikaan.

Suosittelemme