Käärijä esiintyy Euroviisuissa torstaina muumien kanssa – tällainen on ”suomalainen väliaikanumero”

Käärijä esiintyy torstain semifinaalissa. Ohjelmanumerossa lauletaan ”sekopäisestä suomalaisesta” ja kuullaan Ievan polkkaa.

Käärijä vihreässä polerossa lavalla neljän pinkkiin pukeutuneen tanssijan ympäröimänä, jotka ovat nuolevinaan Käärijää.
Käärijä esittää semifinaalissa pätkän Cha Cha Chata. Kuva keskiviikon 8.5. harjoituksista. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Yle
Ville Vedenpää,
Jussi Latvala,
Anton Vanha-Majamaa

Euroviisuissa viime vuonna toiseksi sijoittunut Käärijä palaa viisulavalle Malmössä. Hänet nähdään torstaina Euroviisujen toisessa semifinaalissa.

Asiasta kerrottiin aiemmin tänään Euroviisujen Instagram-tilillä. Jos et näe alla olevaa postausta, voit katsoa sen täältä.

Ievan polkkaa ja muumeja

Ohjelmanumero, jossa Käärijä nähdään, esitettiin tänään Malmössä semifinaalin kenraaliharjoituksessa.

Kyse on musiikkiesityksestä, jonka nimi on We Just Love Eurovision Too Much, eli suomennettuna ”Me vaan rakastamme Euroviisuja liikaa”. Numerossa laulavat muun muassa Euroviisujen toinen juontaja Petra Mede sekä Charlotte Perrelli, joka voitti viisut vuonna 1999 (Charlotte Nilsson -nimellä) ja osallistui niihin toistamiseen vuonna 2008.

Esityksessä elvistellään pilke silmäkulmassa sillä, kuinka Ruotsi tuntuu dominoivan Euroviisuja vuodesta toiseen. Ruotsi on voittanut viisut seitsemästi, ja viime keväänä Loreen nappasi voiton Käärijän nenän edestä.

Loppupuolella Perrelli ja Mede laulavat vuorotellen:

– Viime vuonna meidät melkein päihitti vihreä ja sekopäinen suomalainen…

– …joka uhkasi meitä Cha Cha Challa ja melkein vei voiton.

– Olisitte kaikki halunneet pakata matkalle Helsinkiin…

– …missä väliaikanumero olisi näyttänyt tältä.

Tästä siirrytään ”suomalaiseen väliaikanumeroon”. Sen alkuun kuullaan kansansävelmää Ievan polkkaa, lavalla on muumeja sekä tanssijoita. Naiset ovat kansallisasuissa, joiden essuissa on Suomen lippu. Miehillä on pyyhkeet lanteilla ja vastat kädessä.

Sitten lavalle tulee Käärijä tuttuine tanssijoineen vetämään pätkän Cha Cha Chahata. Lopuksi viime vuoden viisukakkonen vetää Windows95man-poseerauksen.

Käärijä esiintyy finaalissa.
Käärijän Cha Cha Chata kuullaan vielä kerran Euroviisuissa. Kuva on viime vuoden viisuista. Kuva: Adam Vaughan / EPA

Käärijä läsnä koko viikon

Torstain semifinaali esitetään suorana Ylen kanavilla kello 22 alkaen.

Käärijä on muutoinkin näkyvästi esillä Euroviisuissa. Perjantaina hän esiintyy Malmön Eurovision Villagessa, missä järjestetään viisujen oheisohjelmaa.

Lauantaina Käärijä puolestaan jakaa Suomen pisteet Euroviisujen finaalissa.

Suosittelemme